banner voor site Salon Onder Druk 2016

De finissage was een wervelend succes. Een mooi en luisterrijk optreden v.a. 14.00 uur door een deel van Musac met traditionele instrumenten. Om 16.00 uur ontving Marie-Josée Comello uit handen van het bestuur De Salon Sittard-Geleen de unieke Salon Prijs. De publieksprijs voor één van de kunstenaars met het door het publiek verkozen kunstwerk.

DSC_0747 publieksprijs winnares De Salon siteZONDAG 5 februari: Finissage en uitslag Salon Prijs

Limburgse kunstenaars of kunstenaars met Limburgse ‘roots’ exposeren een selectie uit hun werk tijdens deze tweejaarlijkse expositie. Gastconservator Arno Sijben heeft van de expositie een mooi pronkstuk gemaakt waarin enerzijds de werken van de kunstenaars de hoofdrol spelen en waarin ook aandacht is voor de vele (moderne) grafische technieken. Dit resulteert in een eclectische verzameling die door zijn indeling toch een geheel vormt.

De Salon Sittard-Geleen 2016-2017

De Salon Sittard-Geleen vindt plaats van 17 december 2016 t/m 5 februari 2017. Het thema is: ONDER DRUK, Kunstenaars met Grafiek.

De expositie wordt samengesteld met grafisch gerelateerd werk van kunstenaars, die op een of andere wijze een band hebben met de Westelijke Mijnstreek. Het is de tweede tentoonstelling op de nieuwe locatie van het museum, in een prachtig pand aan de rand van de binnenstad. Naast het nieuwe werk van zestien hedendaagse kunstenaars die een binding met de Westelijke Mijnstreek hebben, is er ook meer traditioneel grafisch werk te zien. Gastcurator is kunstenaar Arno Sijben.

De grafiek in al zijn facetten komt tot leven in de tentoonstelling, die een grote en een kleine zaal kent. De grote zaal is gereserveerd voor de zestien hedendaagse kunstenaars, waaronder Judith Krebbekx, Marie-Josée Comello, Karin Peulen en Joan van Barneveld. Ze verstaan de kunst grafische technieken (volledig of gedeeltelijk) te gebruiken op een zodanig bijzondere manier, dat ze een voor hun authentieke en artistieke beeldtaal vertolken. Deze beeldtaal wordt benadrukt door de manier van presenteren.

“Op elke wand wordt de kunst als een installatievorm getoond, waardoor de toeschouwer in eerste instantie een beeld krijgt van de kunstenaar en zijn of haar werk en in de tweede instantie van de techniek”, zegt curator Arno Sijben.Tijdens de tentoonstelling, die tot 5 februari 2017 loopt, worden ook educatieve en culturele evenementen (zoals muziekuitvoeringen) door De Salon in De Domijnen georganiseerd. Voor uitgebreide informatie over het culturele programma: KLIK HIER.

KLIK HIER VOOR DE FILM

 

Publicatie 15 december de Limburger:
IMG_0099

 

De Salon DEF KRANT 264 bij 396