Schermafbeelding 2016-12-17 om 18.24.54

 

 

 

 

 

 

 

Andrea Beckers

 

 

Tijdens haar opleiding specialiseerde Andrea Beckers zich in fotografie, de portretfotografie in het bijzonder. Na het afdrukken van haar portretfoto’s, bewerkt ze deze met de hand. Hiervoor gebruikt ze diverse teken- en schildermaterialen zoals verf, ecoline, inkt en gom; materialen die ook in de traditionele grafiek te vinden zijn. Door het gebruik van deze middelen en een door haar ontwikkelende druktechniek, vindt in haar werk een vervorming plaats.

Beckers’ inspiratie ligt in de gedachtegang van jongeren, die vaak bezig zijn met vragen als: hoe zie ik mij zelf en hoe ziet de ander mij? De gedachten die op deze vraag volgen kunnen hypnotiserend zijn; je gaat er volop in geloven en je hiernaar gedragen. Het gevolg is dat jouw werkelijke persoonlijkheid vervaagt en je je gevangen gaat voelen in deze verzonnen persoonlijkheid. Deze gedachten worden in haar werk vertaald door de constante beweging, opvolging en verandering.

Andrea Beckers is afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving te Maastricht. Haar portretserie wordt in het voorjaar van 2018 geëxposeerd in galerie Artifact in New York. Voorheen is haar werk tentoongesteld in galerie Espacio, The WE Festival, ArtRooms/SoupSolo (allen in Maastricht) en Kleinkunst in Heerlen. Na de publicatie van haar werk in het kunstboek ‘Internationale Kunst Heute 2016’ is zij genomineerd voor de ‘Kunst Heute Award’ Photography.

Schermafbeelding 2016-11-27 om 19.08.10