Carmen Heemels‘Niets is wat het lijkt. Of is alles wat het blijkt?’

Impulsief liet ik een tatoeage zetten. Een klein sterretje. Een willekeurige keuze dacht ik. Terwijl ik de naald in mijn lijf voelde gaan, werd ik onvoorzien emotioneel. Tussen twee kinderen is lang geleden een zoontje doodgeboren. Zijn naam was David. Opeens kreeg dat sterretje een hele diepe betekenis voor mij. En begreep ik waarom mensen een tattoo willen. Het symboliseert een diep verlangen naar begrip, liefde en verbondenheid.

De witte tegeltjes staan voor het pure, nog maagdelijk ongeschonden leven. Maar het leven wordt zichtbaar. Wordt geleefd en getekend, letterlijk en figuurlijk. De werkelijke afdrukken van 250 mensen die vóór mij een tatoeage lieten zetten zijn hiervoor gebruikt. Dan ontstaat in plaats van de gebruikelijke tegeltjeswijsheden, juist dat heel persoonlijk statement van verlangen.

Binding met Sittard-Geleen
Ik studeerde van 1982 tot 1987 Vrije Vormgeving tekenen, handvaardigheid en audiovisuele vormgeving aan de Hogeschool Sittard (later ABK Maastricht), en exposeerde meerdere malen in Sittard (Museum Het Domein, het Kritzraedthuis, Mariapark, Galerie 3G, Kloosterkwartier Sittard en Mediapark Sittard).

Carmen Heemels  Carmen Heemels unnamed

Terug naar het overzicht.