De Salon Sittard-Geleen 

De Salon Sittard-Geleen biedt tweejaarlijks een podium aan kunstenaars, om zich te presenteren aan het publiek. Van origine betreft dit regionale kunstenaars (uit Sittard-Geleen en de Westelijke Mijnstreek) op het gebied van de autonome beeldende kunst: schilderen, tekenen, fotografie, grafiek, ruimtelijk, film, video, animatie en internet.

Kunstenaars met een binding met de regio kunnen zich inschrijven om deel te nemen aan De Salon, waarna een gastcurator een selectie maakt uit de ingezonden stukken om deze werken te exposeren in Museum De Domijnen.

Zoals de naam ‘De Salon’ al aangeeft is de tentoonstelling bij uitstek een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor kunstenaars, hun werk en het publiek. Bovendien vinden er ook diverse randactiviteiten zoals kunstenaarsgesprekken, rondleidingen, optredens en educatieve activiteiten voor kinderen en volwassenen plaats.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de nieuwe Salon.


Terugblik 2018-2019
“SITTARD, WAT VERBEELD JIJ JE?” 

Deze tentoonstelling in Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen staat in het teken van de herdenking van 775 jaar stadsrechten van Sittard in 2018. De titel ‘Wat verbeeld jij je?’ verraadt een zekere arrogantie die de Salon met het vraagteken wil benadrukken. Wat nemen wij mee naar de toekomst gezien door de ogen van de 15 geselecteerde kunstenaars? Zij hebben zich verdiept in wat de stad is en kan worden. Elke exposant laat unieke kunst zien die speciaal voor dit evenement is ontworpen en samengesteld.

De curator van deze tentoonstelling, Joep Vossebeld heeft gezorgd voor een gevarieerd  beeld met deelnemende kunstenaars van een overwegend jonge generatie.

De Salon Sittard-Geleen