Stichting DE SALON SITTARD-GELEEN

OPEN CALL

Voor de 13de editie van De Salon, georganiseerd door de Stichting De Salon Sittard-Geleen in samenwerking met het Museum voor Hedendaagse Kunst De Domijnen, Ligne 5, 6131 MT Sittard.

De Salon 2020-2021 wordt gehouden van 13 december  2020 tot en met 31 januari 2021.

Het Thema van deze Salon is: LANDSCHAP 2.0

De curatoren Marjo Boesten en Arjen van Prooijen willen aangeven dat het hierbij gaat om een ruime opvatting van het thema. Ze streven naar een gevarieerde tentoonstelling met een veelheid aan interpretaties en beeldende disciplines. Voor deelname nodigen wij professionele kunstenaars uit mee te doen aan de eerste selectieronde. U kunt uw cv samen met circa 10 afbeeldingen van recent beeldend werk naar ons opsturen, inclusief een eventuele verwijzing naar uw website. Op grond van het ingestuurde materiaal zullen de curatoren  een eerste keuze maken, eventueel gevolgd door een atelierbezoek. Aansluitend worden de kunstenaars uitgenodigd hun plannen met betrekking tot het thema toe te lichten om zo tot een spannende nieuwe editie van De Salon Sittard-Geleen te komen. Het ruime thema en de schitterende ruimtes van het museum nodigen daar alleszins toe uit.

Aanmelden voor de eerste selectieronde voor 1 februari 2020 op het mailadres: info@salonsittard-geleen.nl (Aanmelden uitsluitend digitaal).

Voor meer informatie over De Salon en voorgaande edities kijk op www.salonsittard-geleen.nl

De tentoonstelling zal tevens worden opgenomen in het themajaar 2021 Ode aan het Nederlandse landschap.

Het bestuur van De Salon Sittard-Geleen.

Curatoren: Marjo Boesten en Arjen van Prooijen.

 

Salon Sittard-Geleen 

De Salon Sittard-Geleen biedt tweejaarlijks een podium aan kunstenaars, om zich te presenteren aan het publiek. Van origine betreft dit regionale kunstenaars (uit Sittard-Geleen en de Westelijke Mijnstreek) op het gebied van de autonome beeldende kunst: schilderen, tekenen, fotografie, grafiek, ruimtelijk, film, video, animatie en internet.

Kunstenaars met een binding met de regio kunnen zich inschrijven om deel te nemen aan De Salon, waarna een gastcurator een selectie maakt uit de ingezonden stukken om deze werken te exposeren in Museum De Domijnen.

Zoals de naam ‘De Salon’ al aangeeft is de tentoonstelling bij uitstek een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor kunstenaars, hun werk en het publiek. Bovendien vinden er ook diverse randactiviteiten zoals kunstenaarsgesprekken, rondleidingen, optredens en educatieve activiteiten voor kinderen en volwassenen plaats.