De Salon Sittard-Geleen 2018-2019

De Salon Sittard-Geleen, vindt plaats van 16 december 2018 t/m 27 januari 2019.

De Salon Sittard-Geleen biedt tweejaarlijks een podium aan kunstenaars, om zich te presenteren aan het publiek. Van origine betreft dit regionale kunstenaars (uit Sittard-Geleen en de Westelijke Mijnstreek) op het gebied van de autonome beeldende kunst: schilderen, tekenen, fotografie, grafiek, ruimtelijk, film, video, animatie en internet.

Kunstenaars met een binding met de regio kunnen zich inschrijven om deel te nemen aan De Salon, waarna een gastcurator een selectie maakt uit de ingezonden stukken om deze werken te exposeren in Museum De Domijnen.

Zoals de naam ‘De Salon’ al aangeeft is de tentoonstelling bij uitstek een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor kunstenaars, hun werk en het publiek. Bovendien vinden er ook diverse randactiviteiten zoals kunstenaarsgesprekken, rondleidingen, optredens en educatieve activiteiten voor kinderen en volwassenen plaats.

Wat verbeeld jij je? 

Deze tentoonstelling in het museum de Domijnen staat in het teken van de herdenking van 775 jaar stadsrechten van Sittard in 2018. De titel ‘Wat verbeeld jij je?’ verraadt een zekere arrogantie die de Salon met het vraagteken wil benadrukken. Wat nemen wij mee naar de toekomst gezien door de ogen van de 15 geselecteerde kunstenaars? Zij hebben hebben zich verdiept in wat de stad is en kan worden. Elke exposant laat unieke kunst zien die speciaal voor dit evenement is ontworpen en samengesteld.

De curator van deze tentoonstelling, Joep Vossebeld heeft gezorgd voor een gevarieerd  beeld met deelnemende kunstenaars van een overwegend jonge generatie.

De Salon heeft een uitgebreid nevenprogramma samengesteld bij deze tentoonstelling: rondleidingen, films, discussie en een stadswandeling vormen de onderdelen.

De deelnemende kunstenaars aan De Salon 2018-2019

Jack Reubsaet
Jens Brouwers
*Paul Devens www.pauldevens.nl
*Fran Hoebergen www.franhoebergen.com
*Mike Moonen www.mikemoonen.com
*Joep Hinssen www.joephinssen.com
*Nika Schmit www.schmitnika.com
Chantal Le Doux www.chantalledoux.com
Simone Schuffelen www.simoneschuffelen.com
Eleni Kamma www.elenikamma.com
Nathalie Brans www.nathaliebrans.nl
Laura van Eik www.lauravaneik-visualarts.com
Vanessa Mezzolla www.mashida.weebly.com
Saskia Hendriks www.sashpapercare.nl
Lino Lithium www.linolithium.nl

Attentie: OTOMAX collectief bestaande uit:
Joep Hinssen, Fran Hoebergen, Mike Moonen, Nika Schmitt en Paul Devens

 

U bent van harte welkom!