De Salon Sittard-Geleen 2018-2019

De Salon Sittard-Geleen, vindt plaats van 16 december 2018 t/m 27 januari 2019.

De Salon Sittard-Geleen biedt tweejaarlijks een podium aan kunstenaars, om zich te presenteren aan het publiek. Van origine betreft dit regionale kunstenaars (uit Sittard-Geleen en de Westelijke Mijnstreek) op het gebied van de autonome beeldende kunst: schilderen, tekenen, fotografie, grafiek, ruimtelijk, film, video, animatie en internet.

Kunstenaars met een binding met de regio kunnen zich inschrijven om deel te nemen aan De Salon, waarna een gastcurator een selectie maakt uit de ingezonden stukken om deze werken te exposeren in Museum De Domijnen.

Zoals de naam ‘De Salon’ al aangeeft is de tentoonstelling bij uitstek een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor kunstenaars, hun werk en het publiek. Bovendien vinden er ook diverse randactiviteiten zoals kunstenaarsgesprekken, rondleidingen, optredens en educatieve activiteiten voor kinderen en volwassenen plaats.

“SITTARD, WAT VERBEELD JIJ JE?” 

Deze tentoonstelling in Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen staat in het teken van de herdenking van 775 jaar stadsrechten van Sittard in 2018. De titel ‘Wat verbeeld jij je?’ verraadt een zekere arrogantie die de Salon met het vraagteken wil benadrukken. Wat nemen wij mee naar de toekomst gezien door de ogen van de 15 geselecteerde kunstenaars? Zij hebben zich verdiept in wat de stad is en kan worden. Elke exposant laat unieke kunst zien die speciaal voor dit evenement is ontworpen en samengesteld.

De curator van deze tentoonstelling, Joep Vossebeld heeft gezorgd voor een gevarieerd  beeld met deelnemende kunstenaars van een overwegend jonge generatie.


Programma

De Salon heeft een uitgebreid nevenprogramma samengesteld bij deze tentoonstelling: rondleidingen, films, discussie en een (begeleide) stadswandeling met aanbiedingen en korting. Voor uitgebreide informatie kijk op Activiteitenprogramma.


NIEUW: WANDELROUTE BELEEF SITTARD te koop voor 2 euro!
Combineer uw Salon bezoek met een fraaie belevingswandeling. Deze wandelroute met kortingsbonnen is speciaal samengesteld in het kader “SITTARD, WAT VERBEELD JIJ JE?”.
De wandeling is onder meer te koop voor 2 euro bij Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen en VVV kantoor.


KUNSTWERK ZITTERT GIFT vanaf 16 december te koop voor € 12,50
Het kunstwerk ‘ZITTERT GIFT’ (ontworpen door Peter van Deursen bestuurslid van De Salon)  is vanaf 16 december te koop in de museumwinkel van De Domijnen en bij de VVV. Ook bijzonder om cadeau te geven met de feestdagen gecombineerd met een entreebewijs van De Salon Sittard-Geleen. 

Zitterd Goft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTOWEDSTRIJD: DOE MEE EN WIN
 “SITTARD, WAT VERBEELD JIJ JE?”
Doe mee en maak foto’s van een plek die je wilt behouden en van een plek die zou mogen verdwijnen in Sittard. Vertel in je eigen woorden waarom deze plek je boeit en waarom de andere plek juist mag verdwijnen. De foto’s worden tentoongesteld in het museum en op de website van de Salon. De prijs voor de beste inzending is de foto uitvergroot op canvas en een eigen plek op de website van de Salon. Deelnemen kan tot en met 15 januari 2019. Stuur je foto’s en het verhaal naar info@salonsittard-geleen.nl
De prijswinnaar wordt aan het einde van de Salon bekendgemaakt.  Kijk op www.salonsittard-geleen.nl

U bent van harte welkom!

De Salon Sittard-Geleen