Bij elke editie van De Salon wordt uitvoerig aandacht besteed aan kunst- en cultuureducatie voor iedereen, voor jongeren én volwassenen. Het doel is om iedereen op een speelse manier in contact te brengen met kunst en cultuur uit de eigen regio en hen daar actief bij te betrekken.

Deze editie gebeurt dit door middel van een begeleid bezoek aan de tentoonstelling, gecombineerd met creatieve workshops. Ook leerzaam en leuk voor groepen, verenigingen, families en scholen.

De Salon neemt haar bezoekers aan de hand in de wereld van de creatieve kunsten.

 

“SITTARD, WAT VERBEELD JIJ JE?”

(Groep 5 t/m 8)


Werk van kunstenaars uit de regio Sittard

Rondom de kerstvakantie vindt in Museum De Domijnen weer de tweejaarlijkse Salon plaats waarin kunstenaars uit de regio hun werk kunnen tonen aan het Sittardse publiek.
De Salon heeft dit jaar vanwege het 775 jarig bestaan van de stad het thema: ‘Sittard, wat verbeeld je je?’.

Deelnemende kunstenaars is gevraagd om werk te exposeren waarin ze hun verbeelding laten gaan over de toekomst van de stad. Omdat de Salon nog t/m januari te zien blijft willen we schoolklassen graag de kans bieden om in deze maand een kijkje te komen nemen en deel te nemen aan een speciaal ontwikkeld educatief programma.
Dit programma bestaat uit twee onderdelen:
– De kinderen bekijken onder leiding van een museumdocent de tentoonstelling en verzamelen daarbij de opdrachtjes die bij de werken te vinden zijn. De opdrachtjes mogen ze in de museumzalen uitvoeren. De museumdocent praat met de kinderen over de kunst en over de stad.
– Daarnaast gaan de kinderen in het museumatelier doosjes bewerken waarmee ze gezamenlijk een kunstig bouwwerk gaan creëren. Van het bouwwerk worden foto’s gemaakt die op de website van de Salon getoond zullen worden. De groepen worden in tweeën gesplitst zodat er in kleine groepjes gewerkt kan worden.

Geschikt voor: groep 5 t/m 8
Kosten: €75,00 per groep

Voor meer informatie, stuur een mailtje naar: educatie@dedomijnen.nl