Bodytalk: educatief programma voor PO en VO

Educatief programma

De onderstaande activiteiten worden aangeboden tijdens de openingsweken van de expositie. Deze expositie opent op zaterdag 16 september 2023. Dus vanaf week 38 is iedere dinsdag en woensdag mogelijk tot en met week 2 van 2024. De expositie sluit op 14 januari 2024.

Er wordt op dit moment door de stagiairs gewerkt aan het educatief programma. Tijdens de expositie ‘Bodytalk’ van De Salon Sittard-Geleen organiseren wij een aantal educatieve activiteiten. Wij zijn Annemarie van Drent en Patrick van Kasteren, bevlogen stagiairs van de opleiding docent Beeldende Kunst en Vormgeving – Zuyd Hogeschool.

Een workshop en kunstbeschouwing in het museum voor bovenbouw HAVO en VWO

We bezoeken samen de expositie ‘Bodytalk’ in museum Het Nieuwe Domein in Sittard. De klas wordt opgedeeld en we gaan in 2 kleinere groepen aan de slag met een afwisselend programma:

  • Een kunstbeschouwelijke rondgang langs enkele kunstwerken van Bodytalk. Leerlingen worden uitgenodigd om mee te discussiëren en te reageren op de kunstwerken.
  • Een hands-on workshop waarin iedereen gaat tekenen of schilderen met het thema Bodytalk. Door zelf aan de slag te gaan met houtskool of inkt worden de leerlingen uitgedaagd zichzelf te uiten (zelfexpressie).

Mogelijk op iedere dinsdag of woensdag van 11.00 tot 13.00 uur; kosten voor deelname aan dit programma bedragen € 90,- per klas/groep.
Aanmelden kan door  het contactformulier  op deze website in te vullen en te verzenden.
Om de pdf-versie van dit scholingsaanbod te downloaden, klik hier 

Een workshop en kijken naar kunst voor basisscholen, vanaf groep 5

Een rondleiding door de expositie met als doel inspiratie op de doen voor de verwerkingsopdracht. De opdracht is dan concreet dat de leerlingen een fantasiemens mogen tekenen. Wat ze tijdens de rondleiding gezien hebben en wat indruk op hun gemaakt heeft, gaan ze combineren met hun eigen fantasie over wat een mens meer of anders kan zijn, net zoals de kunstenaars ook hun fantasie hebben gebruikt bij het maken van hun werk voor deze expositie.

Bij voorkeur op dinsdag vanaf 11:00 uur tot 13:00 uur; kosten voor deelname aan dit programma bedragen € 90,- per klas/groep
Aanmelden voor een programma kan via het invullen van het contactformulier.

Naast deze opdrachten komt er een door de stichting Steam ontwikkeld programma voor de basisscholen. Dat programma is nog in ontwikkeling.

De stagiairs:

Patrick van Kasteren
Maastricht Institute of Arts – Zuyd Hogeschool
Opleiding: docent Beeldende Kunst en Vormgeving, kopstudie
Instagram: patrickvankasteren

Ryanne Zelissen
Maastricht Institute of Arts – Zuyd Hogeschool
Opleiding: docent Beeldende Kunst & Vormgeving, 3de leerjaar