Etienne van BerloTijdens mijn studie pedagogiek, voorafgaand aan de kunstacademie in Maastricht, raakte ik gefascineerd door de invloed van de omgeving op de mens en het feit dat mensen gelukkiger zijn als zij hun leefomgeving zelf kunnen inrichten.

Mijn werk reageert op bestaande en erkende constructies: het isolement openbreken door middel van subtiele of ingrijpende veranderingen, waarbij de nadruk gelegd wordt op de (ver)vormbaarheid van onze omgeving en daarmee dus ook zijn bestaande onwaarheid.

Ik ben op een missie om ons (cultuur)landschap en onze maatschappij opnieuw in te richten. Daarbij moet gedacht worden in fantastische mogelijkheden, in plaats van restricties. Hierbij tast ik heel bewust de grenzen af van onze cultureel bepaalde en geaccepteerde smaak en het gekoppelde beeld van hoe onze omgeving er uit hoort te zien.

Binding met Sittard-Geleen
Ik woonde tot 2005 in de gemeente Sittard-Geleen. Als jongetje zwierf ik graag rond op de industriegebieden van DSM en raakte gefascineerd door deze vreemde, verlaten stad-achtige gebieden waarbij steeds meer en overal gebouwd werd. Deze fascinatie is tegenwoordig nog steeds terug te zien in mijn werk.

Etienne van Berlo   Etienne van Berlo

Terug naar het overzicht.