Expositie Over Vorm En Vriendschap in Meerssen

Kunsthuis Artistiek Meerssen opent op zaterdag 28 januari de deuren voor een tentoonstelling met beeldend werk van Ronald van Laar en Arjen van Prooijen.

De twee kunstenaars kennen elkaar al bijna 40 jaar. Ze zijn bevriend geraakt op de Stadsacademie in Maastricht (afdeling Tehatex) waar Ronald ruimtelijk werk maakte en Arjen destijds koos voor tekenen en schilderen. In die tijd begonnen ze ook samen kunstreizen te maken, in verbondenheid op zoek naar de schoonheid van de ultieme vorm. In vele gezamenlijke exposities sedertdien kreeg ook hun vriendschap verder vorm. Beide kunstenaars waren ook (parttime) docent kunstvakken. Ze werkten ruim 30 jaar als collega’s op het Bonnefantencollege in Maastricht. Ronald is inmiddels als docent met pensioen gegaan en Arjen werkt nu bij de academie in Maastricht, nu “Institute of Arts”.

De tentoonstelling in het Kunsthuis is nog om een andere redenen wel bijzonder. Arjen woont sinds een jaar in Meerssen en de echtgenote van Ronald is er geboren. Naast enkele recente werken laat deze expositie ook werken uit eerdere periodes zien. Een soort retrospectief dus, waarmee de kunstenaars u deelgenoot maken van hun verbeelding.

De expositie is tot en met 12 maart 2023 gratis te bezoeken van donderdag tot en met zondag vanaf 14:00 uur tot 17:00 uur in het Kunsthuis Artistiek Meerssen, Beekstraat 24, Meerssen.

Voor meer informatie: zie de websites van Arjen van Prooijen en Ronald van Laar.

Share This Post!