Een terugblik op de expositie
“Sittard, wat verbeeld jij je?”

In 2018 had de stad Sittard 775 jaar stadsrechten. Bij vele activiteiten in dat jaar werd daarbij teruggekeken naar de geschiedenis van de stad Sittard.

Met deze expositie wilde De Salon nu eens niet afsluiten en terugkijken maar vooral vooruitkijken naar een toekomst voor deze stad. Hoe zien de kunstenaars de toekomst van deze stad? Welk beeld en welke verbeelding hebben niet alleen kunstenaars, maar ook bewoners en studenten over de toekomst van Sittard? Met deze expositie en randprogramma was de Stichting De Salon nadrukkelijk op zoek naar toekomstvisioenen over Sittard.

Deze toekomstvisioenen konden en kunnen betrekking hebben op de infrastructuur van de gemeente, op bepaalde gebouwen in de gemeente en op culturele activiteiten in de gemeente. Daarnaast zijn er ook tal van activiteiten in de primaire, de secundaire, de tertiaire en de quartaire sector in de gemeente. Hoe zullen deze sectoren in de toekomst eruit zien? Een grote uitdaging voor de geselecteerde kunstenaars onder leiding van curator Joep Vossebeld.

Klik hier om het gehele projectplan te lezen en voor meer informatie over de deelnemende kunstenaars.