Janneke KornetKleur wordt op verschillende manieren geordend: in kleursystemen, kleurencirkels, kleurnummers en met fantasierijke namen. Terwijl kleur iets is dat lastig te ordenen en benoemen is. Verfbedrijven bedenken de meest fantastische namen voor hun kleuren. Bijvoorbeeld: Soft Pearl of Storm, beide wittinten.

Ik nodig de toeschouwer uit om associaties bij de tint wit van de muren in Museum Het Domein aan te dragen. Welke naam geeft u aan dit wit?

Al deze namen worden gepresenteerd in een naamstalenbord. Net zoals bij kleurstalen in de bouwmarkt mogen mensen een kaartje met een woord meenemen.

Dit werk is het tweede in een serie waarin ik de kleur van verschillende ruimtes laat benoemen door het publiek. Het eerste was tijdens PREPARTURE en ging in op het groen van de expositieruimte.

Binding met Sittard-Geleen
De locatie of situatie is altijd uitgangspunt en essentieel onderdeel van mijn werk. Ik maak bijzondere aspecten die men anders niet ziet of die niet opvallen zichtbaar. Dit keer heeft het werk binding met Museum Het Domein, het gaat letterlijk in op de het wit van de muren.

Janneke Kornet  Janneke Kornet

Terug naar het overzicht.