Jeroen Evertz“I like to remember things my way, not necessarily the way they happened”
– Fred Madison (hoofdpersoon uit Lost Highway (David Lynch, 1997)).

We leven in een wereld die je overspoelt met fotografische beelden, beelden die vrijwel altijd op de een of andere manier bewerkt zijn. Deze wereld draait op een gemanipuleerde berichtgeving in de media. Het is in deze wereld moeilijk vast te stellen wat écht is. Vaak zijn er veel tegenstrijdige belangen in het spel.

Wie bepaalt er wat écht is in de 21e eeuw: media, commercie, politici, technologie, natuur of wijzelf? Mag ik mijn werk als mogelijkheid aan deze opsomming toevoegen?

Ik ben geïnteresseerd in het gelijktijdig bestaan van verschillende realiteiten, in het verschil tussen “schijn” en “zijn”, in de onmogelijkheid om een herinnering vast te houden, in de dunne lijn tussen beheersing en waanzin. Hoe dit beoordeeld wordt, is immers nauw verbonden met ieders individuele ervaringen: “the truth is all in how you see it…”

Een verzameling boeken, tijdschriften en filmposters dient als basis voor de uiterlijke verschijningsvorm van mijn werk. Door middel van een collageachtige manier van werken, vergelijkbaar met een handmatige versie van photoshop, stel ik beelden samen tot een geconcentreerd geheel. Mijn inspiratie haal ik uit alle lagen van de kunstwereld. Ik houd ervan om verwijzingen te maken naar de muziek- en filmwereld.

ter informatie – Eve Spam is de personificatie van EVErtzSPielrAuM.
Evertzspielraum staat voor de ruimte waarbinnen ik me als kunstenaar beweeg.

Binding met Sittard-Geleen
Mijn ouders komen uit Geleen en ik ben tot mijn 14e levensjaar opgegroeid in Neerbeek. Later heb ik enkele jaren op de Putstraat gewoond en momenteel ben ik werkzaam bij Museum Het Domein.

Jeroen Evertz ft Eve Spam - More Room for Space After Hours  Jeroen Evertz ft Eve Spam - More Room for Space After Neo

Terug naar het overzicht.