Lobke Cornelissen – de Beer

Lobke Cornelissen de Beer (Heerlen, 2000) is een talentvolle kunstenaar uit Heerlen. Haar onderzoek begon met een zoektocht naar identiteit. Dit doet ze door zichzelf verschillende genderexpressies aan te meten en te spelen met de “mannelijke en vrouwelijke” context. In haar recente werk vloeit haar onderzoek breder uit en kijkt ze naar de wereld om haar heen, en stelt ze zichzelf dikwijls de vraag hoe zij hierin past.

In haar beeldend werk kaart ze onderwerpen aan als het verschil tussen man en vrouw, vrouwen binnen de kunst, egocentrisme, persoonlijke chaos en sociale conventies. Ze nodigt het publiek uit om zelf na te denken over het concept ‘gender’ en de maatschappelijk bepaalde regels en afspraken waaraan (jonge) mensen het gevoel hebben te moeten voldoen.

De geëxposeerde werken zijn ontstaan uit collages die Cornelissen – de Beer voorafgaand aan het schilderen maakte met bestaande beelden (Marilyn Monroe, ’Just what is it that makes today’s homes so different, so appealing?’) vermengt met eigen beelden (selfies, foto’s van lichaamsdelen en rommel uit haar huis). Zo onderzoekt ze welk gender bij haar past.

Disciplines

Schilderkunst

Meer informatie & contactgegevens

Instagram: Lobkecdb

email: Lobkecornelissendebeer@outlook.com

volgende