Ambro Dritty

Ambro Dritty (Kerkrade, 1957) is beeldend kunstenaar, dichter en toneelschrijver. De menselijke figuur staat centraal in zijn werk. Bijzonder zijn enkele zogenaamde ‘Hallucinariums’ die hij maakte, monumentale schilderijen waarin hij geschiedenissen gedramatiseerd en associatief verbeeldt.

In relatie tot het thema van ‘BODYTALK’ zegt Dritty: “Er zijn andere lichamen in mij en in alle andere mensen. Die willen we zien. Hun levendigheid is erg echt. Je zou ze met de ogen dicht moeten kunnen aanraken. Zoals toen we nog in de buik van onze moeder zaten. Er bestaat geen tijd daar. Alles is alleen maar warmte. Onze ogen vangen ook de dieren om ons heen; het is voedsel en drinken. Er is geen verschil tussen mij en andere mensen. Andere mensen zijn heerlijk licht. Alle lichamen zijn heilig. We kunnen ze wel aanvoelen maar niet begrijpen”.

Ambro Dritty maakt elke dag twaalf schetsen en wat hem intrigeert gaat hij proberen te schilderen. Over het werk in de tentoonstelling zegt hij: “De grote hand wordt gedragen door ons mensen. Het is een ideaal. Kijk, we zijn dus sterk en we trotseren. We dragen iets dat groter is dan ons. Waarom is dat zo?” Het motief en de voorstelling zijn minimalistisch. Een mens in een landschap. De natuur is erg vertrouwd en eenvoudig en tegelijkertijd het grootste wat we kennen.

Disciplines

Expressionisme

Meer informatie & contactgegevens

Website: ambrodritty.nl

Facebook: Ambro Dritty

Instagram: ambrodritty

volgende