Carmen Heemels

Carmen Heemels is een verzamelaar van ‘dingen’ die ze zich eigen maakt door ze te bewerken. Later verbindt ze de objecten of herinneringen met elkaar. Ze stelt vragen en gaat in dialoog met de kijker. Het antwoord is aan de kijker of het werk zet op zijn minst aan tot een zoektocht. Wat ze maakt zijn met name ruimtelijke collages (installaties) / conceptuele kunst / video’s. Tevens realiseert ze video’s en 2-dimensionaal werk in mixed media.

Haar hart ligt voornamelijk bij kunstprojecten met een tijdelijk karakter, waarbij haar eigen lichaam ‘ingezet’ wordt om te onderzoeken ‘hoe verhoud ik mijzelf tot de wereld, de wereld om mij heen. Zijn er menselijke patronen. Kan ik een voetdruk achterlaten.’

‘Hoe bevestig ik mijn bestaan? Heb ik daar iets of iemand anders voor nodig?’

Vooral het proces is hier voor haar belangrijk. Met als doel verbinding te maken met de wereld, het gevoel deel uit te maken van het leven van en met iedereen.

Disciplines

Ruimtelijke collages (installaties) / conceptuele kunst / video’s

Meer informatie & contactgegevens

Website: carmenheemels

Facebook: carmen.heemels

Instagram: @carmenheemels

volgende