Sandra Hommen

Expressief, drukke, felgekleurde en zeer gelaagde oude schilderdoeken verander ik door ze te verknippen, te verscheuren en te vervormen in installaties en objecten. Dit combineer ik met filmbeelden die opgehaald worden door de toeschouwer met ‘augmented reality.’ Deze filmbeelden refereren naar het nu, vertellen verhalen, so many stories.

Onze huid kan als metafoor van ‘het huis’ van je ziel gezien worden, je denken, je identiteit of juist de ruimte waarin dit alles gevangen is. Tattoos verschenen de laatste 20 jaar om me heen en leken voor mij meer een soort burcht te vormen voor de drager. Die vereeuwiging op mijn eigen huid zag ik zelf niet zitten, maar ik ontdekte dat ik mijn oude schilderijen kon lezen als plaatsvervangende huiden. De laatste tijd maak ik installaties van frames (oude tenten die connotaties hebben als reizen, vluchten, vergankelijkheid).

Een voorbeeld van zo’n installatie is de tafel die voor mij als kind de plek was waar ik niet gewoon met een stoel aan zat, te midden van de grote familie, maar juist eronder. Met een gezellig dekentje en allerlei metalen prullaria en een magneet.  Met die magneet bouwde ik allerlei vreemdsoortige torens.

Het oude schilderij is een stuk tafellaken geworden waaronder dit verhaal verscholen is.

Disciplines

interdisciplinair, installatie, video, schilderen, mixed media, design

Meer informatie & contactgegevens

Website: Sandra Hommen

Instagram: sandra hommen

email: hommen.sandra@gmail.com

volgende