Nikki Pelaez

Ik, Nikki Pelaez, ben opgeleid als docent Culturele en Kunstzinnige Vorming en als autonoom beeldend kunstenaar. In mijn atelier in Maastricht werk ik aan mijn kunstwerken op papier, die ik met veel aandacht en precisie maak. Het zijn veelal portretten van jonge mensen, gecreëerd met verschillende technieken en materialen.

Mijn werkwijze bestaat uit een combinatie van fotografie, tekenen en schilderen met materialen als gekleurde inkten, houtskool en pastelkrijt. Doordat het proces met vele verschillende stapjes verloopt en ik nooit van te voren weet hoe een werk precies gaat worden, blijft het altijd spannend voor mezelf en verheug ik me op iedere volgende stap.

Ik hoop mensen te verleiden met mooie kleuren en zachte materialen. Tegelijkertijd wil ik met mijn werk ook een beetje prikkelen, door stekelige beesten of hoekige vormen toe te voegen aan het portret. Ook morrel ik graag aan het heersende schoonheidsideaal, bijvoorbeeld door de huid vlekkerig te schilderen, alsof de figuur een huid heeft met een vreemde structuur, bijna als een vis of een ander dier. Ik hou ervan om te spelen met vertrouwdheid en vervreemding. Dat soort tegenstellingen vind ik boeiend. Aantrekken en afstoten, tederheid en hardheid, verbondenheid en eenzaamheid zijn thema’s die mij interesseren.

Disciplines

Gemengde technieken op papier

Meer informatie & contactgegevens

Website: www.pelaez.nl

Instagram: nikkipelaez

Email: npelaez@home.nl