Nikki Pelaez

Nikki Pelaez (Eindhoven, 1969) werkt in haar atelier in Maastricht aan kunstwerken op papier, die ze met veel aandacht en precisie maak. Het zijn veelal portretten van jonge mensen, gecreëerd met verschillende technieken en materialen. Haar werkwijze bestaat uit een combinatie van fotografie, tekenen en schilderen, met materialen als gekleurde inkten, houtskool en pastelkrijt. Doordat het proces in vele verschillende stapjes verloopt en ze nooit van tevoren weet hoe een werk precies gaat worden, blijft het altijd spannend voor haar en verheugt zij zich op iedere volgende stap.

“Ik hoop mensen te verleiden met mooie kleuren en zachte materialen. Tegelijkertijd wil ik met mijn werk ook een beetje prikkelen, door stekelige beesten of hoekige vormen toe te voegen aan het portret. Ook morrel ik graag aan het heersende schoonheidsideaal, bijvoorbeeld door de huid vlekkerig te schilderen, alsof de figuur een huid heeft met een vreemde structuur, bijna als een vis of een ander dier. Ik hou ervan om te spelen met vertrouwdheid en vervreemding. Dat soort tegenstellingen vind ik boeiend. Aantrekken en afstoten, tederheid en hardheid, verbondenheid en eenzaamheid zijn thema’s die mij interesseren.”

De kunstwerken die ze hier toont zijn allen geïnspireerd door het thema eenzaamheid en verbondenheid. Ze hoopt dat de kijker zich afvraagt of we ons naar binnen willen keren of verbinding willen voelen met de ander en de balans hierin vinden.

Disciplines

Gemengde technieken op papier

Meer informatie & contactgegevens

Website: www.pelaez.nl

Instagram: nikkipelaez

Email: npelaez@home.nl

volgende