Ans Verdijk

Ans Verdijk combineert haar tweedimensionale textielachtige werken veelal met driedimensionale beelden zodanig alsof ze voor een fantasyfilm een set op ware grootte bouwt. Haar associatieve titels voeren je mee en geven je enigszins een handvat. Desolate ruimtes en soms personen, mysterieus, sprookjesachtig, er gebeuren dingen die je als vanzelf aanneemt. Maar wanneer je langer naar de verhalende werken kijkt is er alsof iets gebeurt dat je niet vertrouwt en uitnodigt om beter te kijken. In het vele verdwijnt het geheel, dat zich desondanks laat voelen. Je ervaart de beelden alsof die alleen in gedachten kunnen gebeuren maar die hier gevisualiseerd worden. Ans Verdijk is meestal de sokkel van haar eigen werk; als een kameleon voegt zij zich in haar wereld.

De geëxposeerde werken zijn geïnspireerd door vroeg Middeleeuwse heraldiek en schilderingen. Verdijk transformeert deze historische beelden en voorwerpen, waardoor er nieuwe betekenissen en associaties ontstaan. Bijzonder is dat Ans Verdijk vaak als ‘sokkel’ van haar eigen werk dient, waardoor het een relatie aangaat met haar lichaam en bewegingen. Het kunstwerk wordt bagage die ze met zich meedraagt. Drager en object worden zo één beeld.

Disciplines

Tekeningen, assemblages, collages, ruimtelijke installaties, draagobjecten, boeken, performances, curator, docent, woordkunstenaar en verbinder.

Meer informatie & contactgegevens

Website: www.ansverdijk.com

Facebook: ans.verdijk

Instagram: ans_verdijk

Pinterest: ansverdijk

email: mail@ansverdijk.com

volgende