Studio Paul & Haiko

Kunstenaarsduo Paul van de Waterlaat & Haiko Sleumer onderzoeken in hun kunstpraktijk kleding- en identiteitsvraagstukken. In hun werk ontleden ze hoe kleding ons tot man of vrouw maakt, en verkennen ze welke nieuwe mogelijkheden ontstaan als we gestolde ideeën van mannelijkheid en vrouwelijkheid loslaten. Hun werk is multimediaal en conceptueel van aard. Textiel, collagekunst, fotomanipulatie en storytelling spelen een grote rol. Paul van de Waterlaat is werkzaam als performer, kunstenaar en volgt een master Gender en Queer Studies. Haiko Sleumer is ontwerper, curator en kunsthistoricus, en is gespecialiseerd in hedendaagse kunst en speculatief design.

In de tentoonstelling Bodytalk presenteren ze hun werk ‘Keurslijfjes’, over de vormende kracht van ‘ge-genderde’ kinderkleding op het lichaam en de identiteit.

De filosofe, schrijfster en feministe Simone de Beauvoir stelde dat je niet als vrouw wordt geboren, maar tot vrouw wordt gemaakt. Maatschappelijke normen over wat het betekent om vrouw te zijn dragen hieraan bij. Andersom worden ook mannen tot man gemaakt. De tweedeling tussen mannenkleding en vrouwenkleding maakt deze rolverdeling goed zichtbaar.

Disciplines

Multimediaal: textiel, fotografie.

Meer informatie & contactgegevens

Website: PaulHaiko

Facebook: studio Paul & Haiko

Instagram: studiopaulhaiko

email: paulvandewaterlaat

volgende