Agata Zwierzynska

Geboren in Polen (1972) woon ik al de helft van mijn leven in Nederland. Tijdens mijn studie op de Rietveld Academie en Goldmiths College ontwikkelde ik een visuele taal – een image-poëzie vol interculturele citaten. In 1998 won ik de Prix de Rome voor grafische kunst.

Als beeldend kunstenaar schuw ik niet voor het sentiment en ook niet voor het nieuwe. Ik maak gebruik van diverse disciplines en verschillende talen. Ik ben een boek- en performancekunstenaar, een filmer en fotografe. Ik verkleed mij, of anderen. Ik laat momenten stil staan of volg hun stroom. Film laat ik botsen met (stop-motion) animatie, oude technieken blaas ik nieuw leven in. Ik kijk, verzamel en archiveer. Ik giet concepten in vorm en vorm conceptuele beeld- of filmverhalen. Dat alles smelt ik samen tot boekformats, korte films, animaties en installaties.

Disciplines

Boeken- & performance kunst, foto- en video-installaties, vormgeven & illustraties

Meer informatie & contactgegevens

Website: agata zwierzynska

Instagram: agata.zwierzynska

email: agata@xs4all.nl

terug naar eerste pagina