koen savelkoulSinds acht jaar ben ik werkzaam als architect in Limburg en Shanghai. Voortdurend zoek ik de grens op tussen kunst en architectuur, wat sinds kort vorm krijgt met mijn bureau ‘ontheroad creatives’. Naast uitdagende ontwerpen voor de transformatie van gebouwen, interieurs en design, ontwerp en realiseer ik tevens grote kunstwerken ofwel ‘ruimtelijke interventies’.

Hier toon ik een serie maquettes en objecten uit de selectie projecten die ik tot nu toe realiseerde, zoals de modellen voor mijn eerste, in juli 2014 gebouwde project, ‘D’n Um XL’, een 9 meter hoge houten replica van de bekende OLS-trofee én mijn project ‘carte blanche’. Dit project viel in de prijzen tijdens de ‘Euregionale Architectuur Prijs 2014’ viel het project in de prijzen en het is genomineerd voor de Archiprix, om kans te maken op de titel ‘World Best Graduation Project’.

Binding met Sittard-Geleen
Ik ben geboren, getogen en werkzaam in de gemeente Sittard-Geleen. Met hart voor deze gemeente werk ik aan de totstandkoming van een aantal unieke projecten in deze regio. Momenteel ben ik druk bezig aan een ludieke actie die ik in 2015 in Sittard-geleen wil lanceren.

Koen Savelkoul - carte blanche  Koen Savelkoul dn Um XL

Terug naar het overzicht.