Lucy HannenMijn werk speelt zich af in het nu, dat ik zo lang mogelijk betekenisvol wil rekken. Het nu is een onwerkelijk thema, omdat het helemaal niet bestaat, of juist het enige is dat bestaat. Verleden en toekomst zijn er sowieso nooit, wat rest is het moment, dat theoretisch niet kan bestaan. Zodra je het hebt over een moment, is het weer vervlogen.

Tijd bestaat niet, tijd vervliegt. Een vervliegend continuüm van niet-bestaan. Dit gegeven fascineert me mateloos, ik wil het vervliegen bevatten in beeld, het moment zo veel mogelijk benaderen, bij de lurven grijpen. Het is natuurlijk een ijdel gevecht tegen de vergankelijkheid. Tijd vergaat en sleept alles genadeloos met zich mee. Mijn installaties zijn zinloze pogingen om de tijd stil te zetten.

Binding met Sittard-Geleen
Sittard is de stad van mijn jeugd, waar ik mijn heel gelukkige middelbare schooltijd doorbracht, waar ik carnaval vierde, spijbelde, ieder hol kende en iedereen gedag zei, waar ik voor het eerst met knikkende knieën een jongen kuste.  Na veel ‘echte’ steden, wilde ik altijd terug naar het pretentieloze Sittard.

Lucy Hannen_You cant keep spring from coming  Lucy Hannen_Youcantkeepspringfromcoming

Terug naar het overzicht.