MarcTruijenPortretZW

 

 

 

 

 

 

 

 

Marc Truijen

is gefascineerd door de primitieve kunsten. In zijn werk, zowel de beeldhouwkunst alsook de vrije grafiek, laat hij zich inspireren door de natuur in combinatie met ‘de mens, dier of object’; voor Truijen een onuitputtelijke bron van inspiratie. Deze mens-dier-object en natuurvormen probeert Truijen terug te brengen tot het primitieve, de essentie. Op deze manier probeert hij het mysterie van het leven zelf te vatten.
Hoewel de ontstane werken niet direct een persoonlijke betekenis hebben, staan ze wel dicht bij zijn leven. We zien de vrouw- en manfiguur als archetype, in combinatie met het dier en de natuur. Antropomorfisme, het toedichten van menselijke eigenschappen aan voorwerpen of dieren, is wat Truijen vaak toepast om zijn gedachten, eigenlijk dagdromen, te verbeelden.

 

Truijen heeft de techniek van het linosnijden, in deze tentoonstelling te zien, spontaan benaderd. Vanwege de eenvoud van deze techniek weet hij gaande het proces, door het opbrengen van de drukinkt in verschillende kleurlagen, er zijn eigenheid in te creëren. Truijen studeerde aan de Maastricht Academie Fine Art and Design en exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Zijn werk is te zien in de openbare ruimte, zoals in Meerssen en bij toonaangevende kunstcollecties, zoals de kunstcollectie Zuyderland en Kunstcollectie Provincie Limburg.

MarcTruijen©Aeroplane-Man v2