Marielle van Deursen“The season of miss Dandelion” bestaat uit twee films, een tekst, stoeptegels en een blok rozenquartz. Het is een ode aan de overlevingskracht. Het is een visualisatie, een eigen interpretatie ofwel fantasie van het leven van de paardenbloem en haar overlevingsdrang. Soms groeit ze rustig in de wei, soms op plaatsen waar de industrialisering de overhand krijgt. Haar bloementooi zal stralen in de zon. Daar waar haar zaden landen, en soms zelfs maar een klein beetje aarde tussen de stoeptegels aanwezig is zal ze groeien, bloeien en zich weer verspreiden.

Binding met Sittard-Geleen
Limburg, hier ben ik als kind opgegroeid. Na vele uitstapjes naar andere plaatsen in het binnen- en buitenland, ben ik terug gekomen naar mijn vertrouwde omgeving om mij hier weer te settelen. Mijn huis en werkplek bevinden zich in Susteren.

Marielle van Deursen Sequence 03  Marielle van Deursen Sequence 02

Terug naar het overzicht.