Marike van GervenMijn werk toont een spanningsveld tussen monochroom en beeld.

Stel je voor…het is aardedonker. Je bent alleen met je gedachten en gevoelens. Je bent omgeven door leegte en stilte. Monochromie. Opeens is er een minimale hoeveelheid licht. Een wereld van beleving en emoties wordt zichtbaar. Alsof een zeepbel barst… Zo klein de ingreep en toch zo dramatisch. Is het warmte, geborgenheid? Of juist beklemming, eenzaamheid?

Mijn taak als schilder is onderzoeken: beelden filteren, strategie kiezen. Ik baan mij een weg door een overweldigende berg aan beelden. Het schilderij kan de werkelijkheid vormgeven als een ongrijpbaar iets. Het ligt in de schemerzone tussen de wanhopige herinnering en de vergetelheid. Hiermee onderscheidt het zich in grote mate van de registrerende beelden die in grote hoeveelheden tot ons komen.

Binding met Sittard-Geleen
Ik heb zowel als kunstenaar als ook persoonlijk een grote binding met Sittard-Geleen, omdat mijn atelier in Sittard ligt en ik in Geleen woon.

Marike van Gerven_No it doesn't hurt  Marike van Gerven_Untitled

Terug naar het overzicht.