Marjo MeijersNumber 12 Memory Lane’: Een kast opgebouwd uit vintage materiaal van antiek-/rommelmarkten en uit kringloopwinkels.  Allemaal voorwerpen die één of meerdere levens gehad hebben. Stoffelijke en emotionele herinneringen, iconen en stripfiguren van vroeger met een eeuwigheidswaarde. Hergebruik van spullen vind ik erg belangrijk in de huidige wegwerpmaatschappij.

Interessant is de gelaagdheid: de in de objecten opgesloten verhalen, mijn interpretatie, en die van elke kijker, afhankelijk van individuele referentiekaders. Er wordt een creatief denkproces in werking gezet. Er zijn persiflages op geloof en schoonheidsideaal, verwijzingen naar de kracht en verleidingen van de vrouw, vruchtbaarheid, geboorte, oorsprong en soms zijn de objecten gewoon bedoeld om een lach op het gezicht van de kijker te toveren. Dit alles samengevat in: Een Kast van een huis vol Herinneringen.

Binding met Sittard-Geleen
Ik heb in Sittard gestudeerd aan de HKLS en sinds 1988 woon en werk ik in Sittard, waardoor ik ook vaak deelneem aan een heleboel sociale en culturele events in deze stad.

Marjo Meijers  Marjo Meijers

Terug naar het overzicht.