Peter SeverijnsIk word overstelpt met beelden, zolang ik zie. Van hetgeen er is, alles wat ik kan zien in mijn leefomgeving. Tijdschriften, boeken, films,  televisie, internet, een onophoudelijke stroom van stilstaande en bewegende beelden. Ik kan ze opzoeken of me er voor afsluiten. De vraag naar meer ligt voor de hand, het aanbod is eindeloos. Ik zie de fotografie als een poging tot verstilling. Foto’s kunnen betoverend werken of rustgevend zijn, maar ook vragen oproepen of juist beantwoorden.

‘Serie: Buttmoods’ De afgelopen jaren zoek ik, naast het maken van geënsceneerde portretten die meestal refereren aan de buitenwereld, naar isolatie en abstractie van onderwerpen. Het lichaam, het bouwwerk waarin ons ‘ik’ huist, is een fascinerend gegeven. Het lichaam als vorm, architectuur, fysiologie, machine: een onuitputtelijke bron van inspiratie… ​Vanuit mijn drijfveer, de fotografie, probeer ik middels een zoektocht tussen compositie en belichting grenzen te zoeken, fysiek en mentaal. Grenzen in het vlak, verscherping, raaklijnen, vlakken, vervaging, en uitdoving die vervreemding teweegbrengen.

Binding met Sittard-Geleen
Ik ben in Geleen geboren, heb er mijn jeugd doorgebracht, en tot mijn 20e gewoond, aan de Rijksweg. En nog steeds kom ik er, vaak, op zondag, om een kopje koffie te drinken of iets te eten bij mijn moeder.

Peter Severijns green  Peter Severijns pink

Terug naar het overzicht.