De Salon

Salon Sittard Geleen

Bezoek aankomend weekend de pop-up winkel voor Hedendaagse Kunst!
Zaterdag 22 & zondag 23 januari
11:00 – 17:00 uur.

Alleen aankomend weekend kun je komen winkelen in deze speciale pop-up voor hedendaagse kunst. Het aanbod bestaat uit de kunstwerken van de 43 kunstenaars met Sittardse en Limburgse roots die hun werk hebben geëxposeerd bij de expositie Landschap 2.1 in het museum Hedendaagse Kunst in Ligne. Droom jij ook van een nieuw kunstwerk in huis dat gemaakt is door een talent uit de regio? Dan is dit jouw kans!

Naast de pop-up winkel is ook de Museumwinkel van De Domijnen geopend. Wist je dat een groot deel van de items die ze verkopen worden gemaakt door lokale en regionale kunstenaars?

Wil je komen winkelen?
Om iedereen een veilig en verantwoord bezoek te garanderen, zijn er een aantal maatregelen die gehanteerd worden: houd tijdens het shoppen 1,5 meter afstand, draag een mondkapje en kom niet naar de winkel als je coronaklachten hebt.

We verwelkomen je graag aankomend weekend in onze Hedendaagse Kunst pop-up winkel!

 

Vernissage en optreden Baroesjko

Salon Sittard Geleen

Baroesjko is een 9-koppig miniorkest, opererend vanuit de Westelijke Mijnstreek (Sittard-Geleen), grensoverschrijdend in de Folk en “Sittardse” Wereldmuziek!

Naast dat ze bekend staan als een verrassend veelzijdige live-band, scoorden zij ook hoge ogen in de hitlijsten van de provinciale radiozender L1.


Lezing Jan Salden over landschap in de film

Salon Sittard Geleen Jan Salden

JAN SALDEN: LEZING LANDSCHAP IN DE FILM

Jan Salden zal aan de hand van filmfragmenten vertellen over het belang van het landschap in het maken van en sfeer geven aan films.


Film met een introductie en nawoord door Kevin Toma (filmrecensent Volkskrant).

Salon Sittard Geleen Kevin Toma

FILM MET VOOR-EN NABESPREKING DOOR KEVIN TOMA

Kevin Toma, filmrecensent van de Volkskrant zal een voor- en nabespreking houden over het belang van deze film in het kader van de tentoonstelling “Landschap 2.1”'Het leven uit balans': dat is wat de Noord-Amerikaanse Hopi-indianen uitdrukken met het woord koyaanisqatsi. Samen met componist Philip Glass en cameraman/co-scenarist Ron Fricke maakte Godfrey Reggio in 1982 zijn beroemde visuele essay over het leven in Noord-Amerika. Het filmen nam drie jaar in beslag, waarna het nog eens drie jaar kostte om de beelden te monteren en van een soundtrack te voorzien. Eerst glijdt de camera traag over woestijnen en canyons in het westen van de Verenigde Staten, dwars over uitgestrekte vlakten en rotsformaties die een beeld geven van de aarde vóór de komst van de mens. Geleidelijk komt die in beeld als ontginner van dat uitgestrekte landschap. Dan toont Reggio waar het hem echt om te doen is – het thema dat hij verder uitwerkte in Powaqqatsi (1988) en Naqoyqatsi (2002): de plaats die mens en technologie innemen in de natuur. Eindeloze verkeersstromen en industriële productieprocessen geven, vaak in versnelling, de schijnbaar zelforganiserende chaos van het menselijk bestaan weer. Ondanks de titel wilde Reggio met Koyaanisqatsi niet een 'probleem' verbeelden, maar simpelweg laten zien hoezeer technologie in ons leven vooropstaat.

Credits
• 86 min
• kleur
• DCP

Regisseur: Godfrey Reggio
Productie: Godfrey Reggio namens Institute for Regional Education
Cinematografie: Ron Fricke
Editing: Ron Fricke, Alton Walpole
Muziek: Philip Glass

Educatief programma 

LEREN KIJKEN

Het educatief aanbod voor de basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 is een volledig en verrassend pakket inclusief museumbezoek. Er zijn vragen, opdrachten en de mogelijkheid van een landschapswandeling. Het pakket is gratis beschikbaar, deskundig toegelicht en waar wenselijk begeleid. Aan jou als leerkracht/groepsbegeleider (ook voor buitenschoolse groepen) om een keuze te maken. Kijk naar het complete programma door op bijgaande LINK  te klikken. Aanmelding kan nu al. De uitvoering gebeurt vanaf oktober 2021.

 

Logo

Over ons

Contact

Contact