Single Collection

  • Home
  • Single Collection Arno Sijben

Landschap 2.0


Awesome Image

Download Image

Arno Sijben Kunstenaar Arno Sijben is gefascineerd door de rust die het natuurlandschap biedt. Hij maakt schilderijen, tekeningen en installaties waarin verstilling centraal staat. Dankzij een moment van bezinning lijkt de tijd even stil te staan, of tenminste te vertragen, zelfs in deze hectische tijd. Zijn werken nodigen uit om er langer voor stil te staan en misschien zelfs ontroerd te raken. Tijdens zijn wandelingen door het Limburgs landschap fotografeert Sijben planten, onkruid of bomen die in een staat van transformatie zijn. Dat kan zijn doordat ze uitdrogen, verwelken of juist in bloei staan. Ook zijn kinderen worden gefotografeerd terwijl ze in het landschap, bijvoorbeeld bij een beekje of in een grote wei, spelen, luieren of mijmeren. Al deze foto’s vormen vervolgens het uitganspunt voor zijn werk, waarin kinderen en/of plantmotieven figureren, geplaatst in een nieuw, onherkenbaar en verstild geschilderd landschap.


Om dit resultaat te bereiken is de wijze van werken net zo belangrijk als de figuratie. In zijn atelier (een waar schilders-laboratorium) onderzoekt en experimenteert hij met kleur, verftechnieken en schildersmateriaal om tot het gewenste resultaat te komen. Niet lukraak en in het wilde weg, maar goed doordacht en procesmatig. Laag over laag brengt hij bijvoorbeeld acrylaatbinder, vloeibare transparante acrylverf en olieverf op doek of papier. Hierbij is toeval een goede vriend en de begincompositie geen heilig doel. Het belangrijkste doel is de beoogde sfeer te treffen. Arno Sijben studeerde aan de Maastricht Academy for Fine Art and Design en rondde aan de Hogeschool Zuyd Maastricht de Bachelor for Education in Fine Art and Design af. Zijn werk is opgenomen in diverse kunstcollecties, zoals van de DELA, Provincie Limburg en Zuyderland. Hij werkt afwisselend in Geleen en in Maastricht. Hij wordt vertegenwoordigd door Galerij Wilms te Venlo.


Highlights


  • Landschap 2.0

Details of Collection

  • Kunstenaar : Arno Sijben

Over de kunstenaar

Awesome Image

Arno Sijben

Netherlands

Atelier: MariaBastion 50/52 Maastricht Woonadres: Jos Klijnenlaan 602 6164AZ Geleen Tel: 0610731165 E-mail: arnosijben@gmail.com web: www.arnosijben.nl

Collectie +

Share With Friends

Similar Collections

Collectie De Salon

Landschap 2.0

Collectie De Salon

Landschap 2.0

Collectie De Salon

Landschap 2.0

Logo

Over ons

Contact

Contact