Single Collection

  • Home
  • Single Collection Fienke Teeken

Landschap 2.0


Awesome Image

Download Image

Fienke Teeken

Na het maken van koperen reliëfs, edelsmeden, tekenen en schilderen, heb ik in 2010 besloten me volledig toe te leggen op dat wat ik echt het liefste doe en dat is tekenen. De liefde voor tekenen zit hem voor mij vooral in de directheid. De directheid van inkt op papier, zonder tussenkomst, of in ieder geval zo min mogelijk tussenkomst, van denken en bedenken vooraf en tijdens het proces. De werken die ik toon tijdens de Salon beschouw ik als ‘verinnerlijkte landschappen’. Deze borrelen op vanuit de leegte. De onverbiddelijkheid van inkt dwingt me tot een hoge concentratie, waarin de tekening zichzelf tekent. De door mezelf opgelegde beperking van het werken in zwart/wit heeft me ertoe gedwongen de dingen op scherp te zetten en heeft tot verdieping geleid. Gelaagdheid en verstilling zijn twee kenmerken van mijn werk. Verwijzingen naar dat wat niet verandert, dat wat er altijd is.

Het wit dat je ziet is het wit van het papier. Het zwart de inkt. Door dikke en dunne inktlagen met verschillende penselen aan te brengen en het wit uit te sparen komt de tekening tot leven. Soms voeg ik letterlijk een laag toe door uitgesneden stukken papier op te plakken. Dat betreft meestal transparante netwerken, al dan niet beschilderd. Dit spel lijkt wel toveren en dat maakt mij zielsgelukkig.


Met één van deze series zwart-wit tekeningen stelde ik in 2018 het kunstenaarsboek ‘Integration 77 – 72 Heads & 5 Birds’ samen.


Highlights


  • Landschap 2.0

Details of Collection

  • Kunstenaar : Fienke Teeken

Over de kunstenaar

Awesome Image

Fienke Teeken

Netherlands

Collectie +

Share With Friends

Logo

Over ons

Contact

Contact