Single Collection

  • Home
  • Single Collection Ubaldo Sichi

Landschap 2.0


Awesome Image

Download Image

Vanuit Florence ben ik in 1975 in Amsterdam terechtgekomen waar ik in 1982 aan de Rietveld Academie afgestudeerd ben. Sindsdien heb ik vooral veel in Nederland geëxposeerd. Het NRC, Kunstbeeld, Tableau, de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad en vele anderen hebben over mijn werk geschreven. Bij de toeschouwer associaties te weeg brengen beschouw ik als mijn taak als beeldend kunstenaar. Kunstwerken die associatie oproepen treffen mij het meest en laten in mijn geest de mooiste sporen achter. Deze sporen worden dieper gegraveerd door het burijn van het gevoel. Wonderlijk vind ik het hoe het gevoel in de verf gaat zitten, alsof het muziek is. Qua techniek is mijn werk ook bijzonder vanwege transparante reliëfs die van tevoren gegoten zijn in een wassen mal. Dat is een eigen ontwikkelde techniek. De uit de mal losgetrokken transparante figuur wordt op het doek of soms op plexiglas geplakt en kan daarna niet meer veranderd worden. De figuur wordt geïntegreerd met het schilderij, een niet makkelijk zichtbaar onderdeel, dat de toeschouwer verrast en uit balans kan brengen. Uit balans wordt je waarneming scherper en de belevenis intenser.


Transparante figuren kun je associëren met gedachten, herinneringen of zelfs met geesten. Ondanks dat het ontastbare elementen zijn maken ze wel deel uit van je leven. Mijn werk heeft dus geen eenduidige betekenis, maar is een wereld van poëzie die op verschillende manieren tot je innerlijk kan doordringen. Ubaldo Sichi www.ubaldo-sichi.nl


Highlights


  • Landschap 2.0

Details of Collection

  • Kunstenaar : Ubaldo Sichi

Over de kunstenaar

Awesome Image

Ubaldo sichi

Netherlands

www.ubaldo-sichi.nl

Collectie +

Share With Friends

Similar Collections

Collectie De Salon

Landschap 2.0

Collectie De Salon

Landschap 2.0

Collectie De Salon

Landschap 2.0

Logo

Over ons

Contact

Contact