Theresie Tholen exposeert in Venetië

Een terugblik op het exposeren van Theresie Tholen in Venetië. Enkele foto’s en een tekst van haar geven een indruk van de aard van het werk en van de expositie.

Tijdens de 18e Biënnale van Architectuur met het thema “Borders” werd er in het prachtige Palazzo Albrizzi-Capello in Venetië een expo georganiseerd waar ik enkele van mijn werken mocht tonen. “Grenzen/Borders” is een zeer interessant onderwerp. Je kunt deze overschrijden, opzoeken of aan toegeven.

Om zelf te kunnen beslissen over jouw eigen mening en uiterlijk wordt als een normale verworven vrijheid beschouwd. En zoals alles, zeker in een decadente periode, worden grenzen overschreden. Voor mij was dit gegeven de aanleiding om een werk te maken dat hierop reflecteert.

Plastische chirurgie als wondermiddel om jouw eigen uiterlijk te “boetseren”. Wat je niet denkt te hebben, schaf je gewoon aan……

De bemoeienis van de mens om de natuur naar zijn/haar hand te zetten was de aanleiding van een object dat ik even onder de aandacht wil brengen. Alles wat wij willen eten moet er perfect uitzien. Ook al gaat dit ten koste van de afgekeurde oogst. Ook hier zetten wij de natuur naar onze hand door nieuwe soorten te kweken, die natuurlijk ook financieel meer opleveren.

Het object met de titel “Dancing in the dark” is een nieuw soort pad. Een pad, een dier die de meesten lelijk of akelig vinden, heb ik getransformeerd tot een nieuw soort, die toch een stuk vriendelijker en eleganter is.Gebruikte materialen zijn ijzer, halve pad, zee-egel, parels en glas.

Wilt u meer informatie over het werk van Theresie Tholen, klik dan ook www.rivivere.nl

Zie ook:

Facebook: Theresie Tholen

Instagram: Theresie Tholen

Share This Post!