Vivian KeulardsAls persoon en als portretfotograaf ben ik geïntrigeerd door mensen. Ik zoek het liefste de wereld op buiten mijn eigen bekende domein om op deze manier mijn nieuwsgierigheid bot te vieren en mijn blikveld te verruimen. Binnen mijn portretten voeg ik graag een stukje romantiek, eigenzinnigheid en/of dramatiek toe.

Al geruime tijd werk ik aan mijn portretserie ‘Elusive Beauty’: roodharige kinderen, gefotografeerd in Nederland, Amerika en Ierland. Mijn fascinatie was in eerste instantie vooral gericht op hun excentrieke uiterlijk. Later hoorde ik echter vele verhalen over hun geschiedenis, discriminatie en mythes en raakte ik nog meer betrokken in hun mystieke wereld. Sommige beweren dat deze roodharige kinderen met uitsterven bedreigd zijn. Als dat zo is, schrijf ik misschien ook nog een beetje geschiedenis.

Binding met Sittard-Geleen
In 1970 ben ik geboren in Geleen, op de Rijksweg, boven de zaak van mijn ouders: Herenmode Keulards. Ik heb er vervolgens mijn jeugd doorgebracht, tot mijn 18e levensjaar. Toen besloot ik mijn vleugels uit te slaan, naar het land ‘boven de rivieren’ en verder.

Vivian Keulards  Vivian Keulards

Terug naar het overzicht.